logo POCA

ÎN SERVICIUL JUSTIȚIEI

Departamentul de formare a formatorilor

Proiect de revizuire a Statutului personalului de instruire al SNG

Începând cu anul 2011, cadrul normativ privind recrutarea, atribuţiile şi evaluarea personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri este reprezentat de Statutul personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri (recrutare, atribuţii, evaluare, revocare), aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 380 A/06.06.2011, cu modificările şi completările ulterioare aduse prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 891/2011 şi Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1109/2012.

În cei aproape 5 ani de aplicare a Statutului personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri, au fost constatate lacune ale actualului cadru normativ sau necesități de modificare a reglementărilor existente, date fiind, pe de o parte, dificultăţile întâmpinate în procedurile de recrutare și evaluare a formatorilor derulate în perioada 2011-2015, iar pe de altă parte, nevoia de reglementare a unor situații nou apărute sau nereglementate privind  statutul formatorului. 

În acest context, în cadrul Școlii Naționale de Grefieri au fost elaborate propuneri de modificare şi completare a actualului Statut care au fost cuprinse într-o formă revizuită a Statutului personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri aprobat în anul 2011, corespunzătoare normelor de tehnică legislativă stabilite prin Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, cu modificările și completările ulterioare. Principalele modificări și completări aduse Statutului se referă la: reglementarea suspendării și încetării calității de personal de instruire, drepturile și îndatoririle personalului de instruire, condițiile de reînnoire a calității de formator pentru formarea continuă, documentele necesare pentru selecție și criteriile de selecție a formatorilor, cazurile de extindere a calității de formator pentru alte discipline, indicatorii de evaluare a activității formatorilor.

 Școala Națională de Grefieri invită formatorii săi să formuleze, până cel mai târziu la data de 23 mai 2016, la adresa de email dff@grefieri.ro, eventuale observații, comentarii sau propuneri de îmbunătățire a proiectului de revizuire a Statutului personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri.

Găsiți aici proiectul de revizuire a Statutului.

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană,
va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro Programul Operațional Capacitate Administrativă: www.poca.ro
Conținutul acestui site web nu reprezintă in mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web @ 2020-2024

Sari la conținut