logo POCA

ÎN SERVICIUL JUSTIȚIEI

Departamentul relații internaționale

Prezentare proiect ERA penal: Better applying European criminal law: legal and language training events for court staff across Europe (Grant Agreement nr. 851999)

Școala Națională de Grefieri are calitatea organizație de sprijin în cadrul proiectului internațional – Îmbunătățirea aplicării dreptului penal european: activități de formare juridică şi lingvistică pentru personalul instanţelor din Europa” (Acord de finanțare nr.806998), co-finanțat prin Programul Justiție al Comisiei Europene, ca parte a unui consorțiu de instituții de formare judiciară din 15 state membre ale Uniunii Europene, coordonat de către Academia de Drept European (ERA) și Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN).

Proiectul urmărește crearea unui ”pachet de formare” standardizat, precum și organizarea unei serii de seminare juridice și seminare de formare lingvistică pentru personalul instanțelor, vizând problemele de drept penal european relevante pentru activitatea lor profesională. De asemenea, va oferi o platformă pentru schimbul de bune practici, informații și cunoștințe și pentru crearea de legături între personalul instanțelor din diferite State Membre ale UE.

Ca rezultat, proiectul va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului instanțelor prin crearea unor materiale personalizate și prin asigurarea unei instruiri practice. Acesta va crește gradul de conștientizare și va spori încrederea personalului instanțelor din UE în utilizarea instrumentelor de drept penal ale UE, contribuind și la îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză.

În cele din urmă, prin oportunitățile de creare a unei platforme pentru schimbul de cunoștințe, va consolida înțelegerea și cooperarea între personalul instanțelor din UE.

La acțiunile de formare din cadrul proiectului vor participa și aproximativ 56 de grefieri români. Pentru mai multe detalii despre acest proiect, calendarul acțiunilor de formare și materialele dezvoltate sub egida acestuia, accesați site-ul oficial al proiectului:

https://court-staff.legaltraining.eu/

Sari la conținut